SOGEM PRODUCTION
Ștefan cel Mare 80
727591 Molid, Suceava

România

 

General Manager:

Costin Vasiloiu

 

CONTACT:

Tel. +40 745 889 235

e-mail: office@sogemprod.ro

 

 

TERMENI ȘI CONDIȚII DE VÂNZARE GENERALE

 

1. Generalități

 

Aceste termene și condiții generale de vânzare se aplică tuturor contractelor încheiate cu SOGEM PRODUCTION SRL, al cărei sediu social este situat în strada Ștefan cel Mare, 80727591 Molid, Suceava, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J33/1602/2008, având Codul Unic de Identificare (CUI) 24621889., denumită în continuare „vânzătorul”, cu excepția derogărilor exprimate în scris.

Aceste condiții generale sunt accesibile în mod gratuit, în orice moment, pe site-ul catalog al vânzătorului, www.sogem.ro, astfel încât, prin contractarea cu acesta, clientul declară că este la curent cu ele și confirmă acceptarea drepturilor și obligațiilor aferente. Aceste condiții sunt singurul document legal aplicabil părților. În orice caz, prezentele condiții exclud orice alte condiții generale sau speciale ale clientului, care nu au fost acceptate expres în scris de către vânzător.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica oricând aceste termene și condiții, fără notificare prealabilă către client, cu condiția ca modificările să fie afișate pe site-ul menționat anterior. Aceste modificări se vor aplica, dacă este cazul, tuturor comenzilor ulterioare. Vânzătorul își rezervă dreptul de a refuza o comandă sau o solicitare dacă justifică decizia prin motive bine întemeiate pentru a crede că clientul nu își respectă obligațiile. În acest caz, vânzătorul va informa imediat clientul printr-un motiv detaliat în scris.

Clientul recunoaște că a primit de la vânzător toate informațiile utile privind caracteristicile produsului vândut, ținând cont de utilizarea declarată de consumator sau de utilizarea rezonabil previzibilă, înainte de a semna formularul de comandă. Orice comandă a clientului este obligatorie pentru vânzător doar după confirmarea scrisă din partea acestuia, care trebuie să fie primită în termen de o lună. În absența confirmării în acest interval, clientul este eliberat de ofertă.

Chiar și după acceptarea comenzii, vânzătorul își rezervă dreptul de a solicita clientului o garanție suplimentară proporțională cu valoarea contractului. În cazul în care clientul nu poate furniza o astfel de garanție, contractul va fi reziliat prin acord reciproc, fără a putea fi solicitate daune de către nicio parte.

În toate cazurile, vânzătorul nu este în niciun fel responsabil pentru instalarea materialelor livrate. Orice reclamație referitoare la cantitatea livrată trebuie făcută în scris pe avizul de livrare la momentul livrării, în caz contrar reclamația fiind prescrisă.

 

2. Garanții

 

Vânzătorul acordă clientului garanțiile legale în cazul lipsei de conformitate a produselor livrate, în termenii și condițiile definite de lege pentru produsele vândute (certificat de garanție).

Vânzătorul nu este obligat să garanteze produsele împotriva defectelor aparente de care clientul putea sau ar fi trebuit să fie conștient la momentul achiziției. De asemenea, vânzătorul este obligat să garanteze produsele doar împotriva defectelor ascunse pe care le cunoștea la momentul vânzării și despre care nu a informat clientul.

Numai certificatul de garanție atașat produsului este valabil ca document de garanție. Acest document trebuie păstrat de client și prezentat în versiunea sa originală.

Obligațiile vânzătorului se limitează la înlocuirea elementelor defecte.

 

3. Termene de livrare

 

Termenele de livrare sunt stabilite ținând cont de situația pieței, tipul de produse sau servicii și durata medie de livrare acordată de producător. Vânzătorul se angajează să facă tot posibilul pentru a respecta aceste termene. Termenele estimate de execuție și/sau livrare nu sunt obligatorii. Dacă produsele nu sunt livrate clientului până la sfârșitul unei perioade de trei săptămâni de la data planificată a livrării și după transmiterea unei scrisori recomandate, contractul va fi anulat automat. Clientul nu poate invoca termenele de livrare pentru a solicita anularea contractului sau daune, cu excepția cazului în care există un acord scris și acceptat expres de vânzător.

 

4. Răspunderi

 

Clientul recunoaște și acceptă că toate obligațiile vânzătorului sunt exclusiv obligații de mijloace, iar vânzătorul răspunde doar pentru fraudă și neglijență gravă. În cazul în care clientul dovedește existența neglijenței grave sau a unei fapte intenționate din partea vânzătorului, daunele pe care le poate pretinde clientul se limitează la cele materiale rezultate direct din culpa vânzătorului și nu pot depăși 75% din suma plătită efectiv de client pentru executarea comenzii.

 

5. Prețuri și condiții de plată

 

Facturile vânzătorului sunt plătibile online sau în numerar la sediul său social. Prețurile sunt exprimate în euro, incluzând toate taxele, și trebuie să fie comunicate clar clientului înainte de încheierea contractului. Plățile se fac într-o singură tranșă. În caz de neplată totală sau parțială la termen, vânzătorul poate considera automat contractul anulat. În caz de întârziere la plată, se aplică penalități de 10% pe an, iar suma datorată va fi majorată automat cu 10%.

 

6. Forța majoră și circumstanțele imprevizibile

 

Vânzătorul nu poate fi ținut responsabil pentru neexecutarea temporară sau definitivă a obligațiilor sale cauzată de forță majoră sau circumstanțe imprevizibile.

 

7. Legea aplicabilă și jurisdicția

 

În caz de litigiu, clientul trebuie mai întâi să contacteze vânzătorul printr-o scrisoare scrisă. Părțile se angajează să prefere metodele amiabile de soluționare a litigiilor. În cazul unui litigiu continuu, autoritățile judiciare din jurisdicția sediului social al vânzătorului vor avea competență. Legea din România se aplică.

 

 

TERMENI ȘI CONDIȚII DE VÂNZARE ONLINE A PRODUSELOR ȘI SERVICIILOR

 

ARTICOLUL 1. Definiții și domeniul de aplicare


Aceste Termene și Condiții Generale de Vânzare, denumiți în continuare „Termeni și Condiții de Vânzare Generale”, se aplică tuturor comenzilor online efectuate la SOGEM PRODUCTION SRL, cu sediul social situat în strada Ștefan cel Mare, 80727591 Molid, Suceava, înregistrată la Registrul Comerțului cu numărul J33/1602/2008, având Codul Unic de Identificare (CUI) 24621889., denumită în continuare „vânzătorul”, „compania” sau „SOGEM”.

SOGEM este o companie specializată în fabricarea și vânzarea de scări în kit, balustrade, rafturi, blaturi de lucru, parapete și panouri. Obiectivul principal al SOGEM este de a oferi produse inovatoare și soluții personalizate pentru a răspunde cerințelor pieței.

Aceste Termene și Condiții Generale de Vânzare fac parte din dorința SOGEM de a stabili un cadru legal pentru relațiile comerciale ale companiei cu clienții care comandă produse sau servicii online. Termenii și Condițiile Generale constituie un document clar, comprehensibil și accesibil, care detaliază informațiile pe care clienții trebuie să le aibă la dispoziție înainte, în timpul și după plasarea comenzii. Prin urmare, este imperativ ca clienții să consulte aceste termene și condiții la momentul încheierii contractului.

În scopul acestor termeni și condiții, vânzătorul și clienții săi sunt denumiți împreună „părțile”. „Clientul” este orice persoană fizică sau juridică ce comandă produse de la vânzător.
„Consumatorul” este un client care este persoană fizică și care acționează în scopuri ce nu intră în sfera activităților sale comerciale, industriale, artizanale sau liberale.

Aceste Termene și Condiții Generale sunt accesibile gratuit în orice moment pe site-ul catalog al vânzătorului, www.sogem.ro. Prin plasarea unei comenzi, clientul declară că a luat cunoștință de acestea și își confirmă acceptarea drepturilor și obligațiilor aferente.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica aceste Termene și Condiții Generale în orice moment și fără notificare prealabilă către client, cu condiția ca modificările să fie publicate pe site-ul menționat anterior. Aceste modificări se vor aplica tuturor comenzilor ulterioare.

 

ARTICOLUL 2. Ofertă și comenzi


Pentru a plasa o comandă, clientul accesează magazinul online al vânzătorului: www.sogem.ro, selectează produsele pe care dorește să le comande, introduce datele de contact solicitate, verifică corectitudinea comenzii și efectuează plata. Comanda și contractul de vânzare vor fi încheiate efectiv în momentul în care vânzătorul validează comanda.

După confirmarea plății de către instituția bancară relevantă, vânzătorul va trimite clientului o confirmare a comenzii prin e-mail, într-un termen rezonabil de la încheierea contractului, dar cel târziu la livrarea bunurilor. Confirmarea comenzii va include numărul comenzii, detaliile produselor comandate, prețurile acestora, aceste Termene și Condiții Generale sau un link direct către aceștia. Dacă datele furnizate de client la plasarea comenzii se dovedesc a fi evident eronate sau incomplete, vânzătorul își rezervă dreptul de a suspenda, anula sau refuza comanda clientului. Aceeași opțiune este valabilă și în cazul unui litigiu de plată legat de o comandă anterioară plasată de același client.

În cazul anulării unei comenzi de către client după acceptarea acesteia de către vânzător, indiferent de motiv, cu excepția cazurilor de forță majoră, o sumă echivalentă cu 30% din prețul comenzii va fi reținută de vânzător cu titlu de daune-interese.

 

ARTICOLUL 3. Prețuri și taxe


Prețurile produselor sunt exprimate în LEI, inclusiv toate taxele (inclusiv TVA de 21%). Acestea trebuie să fie clar indicate pe magazinul online înainte de plasarea oricărei comenzi și trebuie să corespundă unui produs identificat în mod clar.

 

Plată


Plata poate fi efectuată cu Visa, Mastercard, PayPal, Apple Pay, Klarna, American Express, Maestro, Przelewy24, SEPA sau Giro Pay. SOGEM are un acord cu sistemul de plată Mollie și garantează clienților săi că toate comunicările dintre sistemul de plată și titularul cardului vor avea loc printr-o conexiune criptată SSL. La utilizarea metodelor de plată, nu se vor percepe costuri suplimentare clientului care să fie mai mari decât cele suportate de SOGEM pentru același mijloc de plată. Orice creștere a TVA-ului (Taxa pe Valoarea Adăugată) sau orice nouă taxă impusă între momentul comenzii și momentul livrării va fi automat facturată clientului. Costurile de livrare, dacă este cazul, nu sunt incluse în preț, dar sunt calculate separat în timpul procesului de comandă, în funcție de metoda și locația de livrare, precum și de numărul de produse comandate. Plățile trebuie efectuate într-o singură tranșă. Vânzătorul nu autorizează plata în rate.

 

ARTICOLUL 4. Termene de livrare


Termenele estimate de livrare și/sau execuție menționate pe produs în magazinul online la momentul comenzii nu sunt obligatorii. Vânzătorul poate fi tras la răspundere doar dacă întârzierea este semnificativă și imputabilă unei neglijențe grave din partea acestuia. Clientul nu poate invoca termenele de livrare ca motiv pentru rezilierea contractului sau pentru a solicita daune, cu excepția cazului în care acest lucru este stipulat în mod expres și în scris, fiind acceptat de vânzător.

În cazul unei întârzieri ce depășește treizeci (30) de zile lucrătoare de la validarea comenzii, clientul trebuie să trimită o notificare formală prin scrisoare recomandată către vânzător. Vânzătorul va avea la dispoziție un termen suplimentar de 50% din timpul estimat inițial pentru a livra produsele comandate.

 

ARTICOLUL 5. Rezervarea dreptului de proprietate


Vânzătorul păstrează dreptul de proprietate asupra produselor comandate până la încasarea integrală a plății din partea clientului. Dreptul de proprietate asupra produselor este transferat clientului doar după colectarea sau livrarea produselor și după plata integrală a comenzii. Până la efectuarea plății prețului de achiziție, clientul nu poate gaja produsele, oferi în garanție sau utiliza în orice alt mod produsele ca securitate.

Cât timp vânzătorul deține dreptul de proprietate asupra produselor livrate, clientul rămâne responsabil pentru menținerea produselor în stare bună. În această perioadă, clientul este singurul răspunzător pentru orice pierdere sau deteriorare a produselor. Dacă este necesar, clientul se angajează să asigure produsele împotriva tuturor riscurilor și să le depoziteze astfel încât să nu poată fi confundate cu alte produse, fiind întotdeauna identificabile ca proprietatea vânzătorului.

 

ARTICOLUL 6. Dreptul de retragere


În conformitate cu Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță, consumatorul care comandă produse de la vânzător la distanță beneficiază de un termen de paisprezece (14) zile calendaristice de la data livrării produselor sau de la notificarea disponibilității acestora la punctul de colectare desemnat pentru a informa vânzătorul că se retrage din achiziție, fără penalități și fără a furniza un motiv.

Pentru servicii, termenul de paisprezece (14) zile calendaristice începe să curgă de la data încheierii contractului, respectiv de la ziua în care consumatorul primește un rezumat al comenzii, în special prin e-mail. Dacă acest termen expiră într-o zi de sâmbătă, duminică sau zi liberă, termenul se prelungește până în prima zi lucrătoare următoare.

Consumatorul poate să-și exprime dorința de a se retrage din achiziție prin intermediul unui formular de retragere disponibil online pe magazinul online al vânzătorului, sau pe baza formularului de retragere disponibil online pe site-ul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, sau printr-o declarație clară și neechivocă care să exprime decizia de retragere.
Consumatorul trebuie să returneze produsele în stare perfectă și în ambalajul original.

Atunci când produsele sunt livrate sub formă de kit, acestea trebuie returnate ca atare și nu trebuie să fi fost asamblate în niciun caz.

Consumatorul este responsabil personal pentru returnarea produselor. Produsul trebuie returnat împreună cu o copie a facturii de expediere și confirmarea plății. Doar costurile directe de returnare a produsului vor fi suportate de consumator.

După ce produsul a fost returnat vânzătorului, consumatorul va fi rambursat integral, în contul bancar utilizat pentru plata inițială la efectuarea comenzii. Rambursarea va fi efectuată cât mai curând posibil și cel târziu în termen de paisprezece (14) zile de la primirea returnării. Rambursările vor fi efectuate prin aceeași metodă de plată utilizată la momentul achiziției.

Consumatorii care deschid sau utilizează un produs înainte de expirarea perioadei de retragere sunt considerați că au renunțat la dreptul de retragere.

Consumatorii care acceptă expres că serviciul comandat va fi efectuat înainte de expirarea perioadei de paisprezece (14) zile, și care recunosc că această execuție le va face să își piardă dreptul de retragere, nu vor mai putea exercita acest drept, conform articolului 53 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014. De asemenea, consumatorul nu poate exercita dreptul de retragere dacă se aplică una dintre excepțiile prevăzute la articolul 53 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014, în special în cazul furnizării de bunuri realizate conform specificațiilor consumatorului sau care sunt clar personalizate.

După returnarea produsului, consumatorul va primi un e-mail de confirmare, care servește drept dovadă.

Consumatorul nu poate anula vânzarea prin refuzul de a primi produsul sau de a-l ridica de la punctul de colectare.

ARTICOLUL 7. Anularea comenzii

 

Clienții care nu beneficiază de dreptul de retragere prevăzut în articolul anterior și care doresc să anuleze comanda trebuie să informeze vânzătorul, care le va comunica pașii de urmat.
Orice avans plătit de către client către vânzător nu va fi rambursat. Dacă nu a fost plătit niciun avans, vânzătorul poate solicita clientului o indemnizație de anulare echivalentă cu 30% din prețul produselor a căror comandă a fost anulată de către client.

 

ARTICOLUL 8. Livrarea comenzii

 

Produsele disponibile pe site-ul www.sogem.ro pot fi livrate doar în România.

Livrarea este gratuită pentru comenzi mai mari de 1400 LEI.

Costul livrării va fi de 140 LEI pentru coșuri de mai mici de 1400 LEI.

Livrările sunt efectuate de o companie de transport aparținând SOGEM sau firme partenere, direct la adresa indicată de client la momentul plasării comenzii. Prin urmare, livrările sunt efectuate pe riscul vânzătorului.

Termenele de livrare și/sau execuție indicate de vânzător în timpul procesului de comandă sunt oferite doar cu titlu informativ și nu sunt obligatorii pentru vânzător. Orice întârziere în livrarea și/sau execuția comenzii nu va da naștere în niciun caz la vreo compensare, reziliere a contractului, suspendare a obligațiilor clientului sau plata de daune.

Comanda va fi livrată clientului numai după achitarea integrală a prețului. Transferul de proprietate și riscurile survin atunci când comanda este plătită integral, conform articolului 5 din aceste Termene și Condiții Generale.

Produsele livrate vor fi însoțite de specificațiile lor, precum și de un manual explicativ pentru utilizare și/sau asamblare.

 

ARTICOLUL 9. Disponibilitate

 

Produsele oferite spre vânzare de către vânzător sunt supuse disponibilității. În cazul indisponibilității unuia sau mai multor produse după plata comenzii, vânzătorul se angajează să informeze clientul cât mai curând posibil și să îi ofere alegerea între rambursare, modificarea comenzii sau livrarea amânată până la sfârșitul perioadei de lipsă a stocului pentru produsele respective.

 

ARTICOLUL 10. Recepționarea comenzii și reclamații

 

Clientul este responsabil pentru verificarea stării vizibile și conformității produselor livrate sau ridicate de la punctul de colectare cu produsele comandate. Orice reclamație trebuie făcută în scris în termen de 8 zile de la livrarea comenzii sau notificarea disponibilității acesteia la punctul de colectare. În caz contrar, reclamațiile nu vor fi luate în considerare și clientul va fi considerat că a primit definitiv comanda. Orice reclamație referitoare la serviciile oferite de vânzător trebuie făcută în scris în termen de 8 zile de la evenimentul care a generat reclamația. În lipsa acestora, reclamațiile nu vor fi luate în considerare. Dacă o reclamație se dovedește a fi justificată, vânzătorul va alege între înlocuirea produselor și/sau serviciilor respective sau rambursarea prețului acestora.

 

ARTICOLUL 11. Proprietate intelectuală și industrială

 

Logo-ul, desenele, marca, modelele, precum și orice conținut accesibil prin catalogul sau site-ul magazinului online al vânzătorului sunt protejate de legea proprietății intelectuale. Cu excepția cazului în care s-a convenit altfel în prealabil, clientul nu este autorizat să modifice, reproducă, închirieze, împrumute, vândă, distribuie sau să creeze elemente bazate parțial sau în totalitate pe elementele prezentate pe magazinul online al vânzătorului. Cu excepția cazului în care s-a convenit altfel, prețul convenit nu include niciun transfer de drepturi de proprietate intelectuală și/sau industrială pentru niciun motiv.

 

ARTICOLUL 12. Garanții legale

 

a. Garanția legală pentru toți clienții

 

În conformitate cu articolul 1707 din Codul Civil Român, vânzătorul este obligat să garanteze produsele împotriva viciilor ascunse care fac produsele improprii pentru utilizarea pentru care au fost destinate sau care diminuează această utilizare într-o măsură astfel încât clientul nu ar fi achiziționat produsele sau ar fi plătit un preț mai mic dacă ar fi fost conștient de acestea. În cazul unui viciu ascuns, clientul trebuie să acționeze prompt conform articolului 1708 din Codul Civil român și poate alege între returnarea produsului cu viciul ascuns pentru rambursarea integrală a prețului sau păstrarea produsului cu o rambursare parțială.

Vânzătorul nu este obligat să garanteze produsele împotriva viciilor aparente de care clientul era sau ar fi trebuit să fie conștient în momentul achiziționării. De asemenea, vânzătorul este obligat să garanteze produsele doar împotriva viciilor ascunse de care el însuși era conștient la momentul vânzării și de care nu a informat clientul. Doar factura, bonul de cumpărare sau cardul de garanție atașat produsului (dovada achiziției) sunt valabile ca certificat de garanție pentru client în relația cu vânzătorul. Aceste documente trebuie păstrate de către client și prezentate în forma lor originală.

 

b. Garanție legală pentru consumatori

 

În conformitate cu OUG nr. 140/2021, clientul care este consumator are dreptul la o garanție de doi ani pentru orice lipsă de conformitate care există la momentul livrării produsului și care devine aparentă în termen de doi (2) ani de la livrare. Dacă lipsa de conformitate apare în termen de doi (2) ani de la livrare, se prezumă că a existat de la livrare. Vânzătorul trebuie să dovedească contrariul dacă nu este de acord. Această garanție include repararea sau înlocuirea produsului defect fără costuri pentru consumator. Dacă, totuși, o astfel de reparație sau înlocuire se dovedește imposibilă sau disproporționată pentru vânzător sau ar cauza inconveniente serioase consumatorului, poate fi oferită o reducere corespunzătoare sau o rambursare consumatorului. Vânzătorul și clientul pot conveni asupra unei rambursări doar dacă clientul returnează produsele defecte. Consumatorul poate solicita direct o reducere de preț sau rezoluțiunea contractului de vânzare atunci când:

• vânzătorul refuză să repare sau să înlocuiască bunurile;

• un defect persistă în ciuda încercării vânzătorului de a repara sau înlocui bunurile;

• defectul este atât de grav încât justifică o reducere imediată de preț sau rezoluțiunea contractului de vânzare;

• vânzătorul a declarat sau este evident din circumstanțe că nu va face bunurile conforme cu contractul prin reparație sau înlocuire într-un termen rezonabil sau fără inconveniente majore pentru consumator. Pe de altă parte, dacă defectul este minor, consumatorul nu poate solicita rezoluțiunea contractului. Este responsabilitatea vânzătorului să demonstreze că defectul este minor. Dreptul de a rezoluționa contractul de vânzare se exercită printr-o declarație unilaterală de intenție către vânzător. În cazul vânzării mai multor bunuri de consum, dacă lipsa de conformitate privește doar unele dintre ele și există un motiv pentru a rezoluționa contractul de vânzare, consumatorul poate exercita dreptul de rezoluțiune doar în ceea ce privește bunurile neconforme și bunurile conforme achiziționate în același timp, dacă nu se poate aștepta în mod rezonabil ca consumatorul să dorească să păstreze doar bunurile conforme. Perioada de garanție de doi ani este suspendată pe durata perioadei de reparație sau înlocuire. Consumatorul nu beneficiază de o nouă perioadă de garanție de doi ani, dar perioada deja începută se reia de la momentul înlocuirii sau finalizării reparației. În cazul în care piesele de schimb sau accesoriile specifice necesare pentru repararea produsului nu mai sunt disponibile de la producător, vânzătorul trebuie să informeze consumatorul și să ofere o soluție alternativă.

 

c. Garanția pentru serviciile prestate

 

Vânzătorul se angajează să presteze serviciile așa cum ar face orice persoană prudentă și diligentă. Clientul beneficiază de o garanție de conformitate a serviciilor prestate în raport cu serviciile inițial solicitate. Dacă apar anomalii în această perioadă, vânzătorul le va corecta gratuit și cât mai rapid posibil, cu condiția ca anomaliile să fi fost raportate corespunzător vânzătorului. Garanția de conformitate exclude explicit serviciile solicitate ca urmare a unei intervenții neautorizate sau modificări, unei erori de manipulare sau utilizării incorecte de către client sau ca urmare a unei defecțiuni cauzate de intervenția clientului sau a unei terțe părți. Vânzătorul declară că rezultatele serviciilor protejate prin drepturi de proprietate intelectuală constituie creații originale. În cazul în care vânzătorul apelează la terțe părți pentru prestarea tuturor sau a unei părți din servicii, acesta declară că a obținut toate drepturile și autorizațiile necesare pentru a presta aceste servicii. Prin urmare, vânzătorul garantează clientul împotriva oricărei acțiuni, reclamații, acuzații, cereri sau opoziții din partea oricărei persoane care invocă un drept de proprietate intelectuală sau industrială sau un act de concurență neloială, pentru toate sau părțile din serviciile prestate.

 

ARTICOLUL 13. Responsabilități


Clientul recunoaște și acceptă că toate obligațiile vânzătorului sunt exclusiv obligații de diligență, iar acesta răspunde doar pentru culpa gravă sau intenția sa frauduloasă. În cazul în care clientul demonstrează existența culpei grave sau a intenției frauduloase a vânzătorului, despăgubirile pe care le poate solicita clientul se limitează doar la daunele materiale care rezultă direct din culpa atribuită vânzătorului, excluzând orice alte daune, și nu pot depăși, în niciun caz, 75% din valoarea efectiv achitată de client pentru comanda respectivă (fără TVA). Clientul recunoaște, de asemenea, că vânzătorul nu răspunde pentru datele eronate comunicate de client sau în cazul în care o comandă este plasată în numele clientului de către un terț. Vânzătorul declină orice răspundere pentru erori de tastare, imagini inadecvate de pe site, inclusiv inexactități în descrierea produselor sau fișele tehnice, prețuri incorecte sau modificate (de exemplu, din cauza fluctuațiilor valutare) și informații incorecte despre disponibilitatea stocurilor. Vânzătorul poate corecta aceste erori și actualiza informațiile în orice moment.

Dacă un preț incorect a fost introdus pentru un produs comandat, vânzătorul va informa clientul cât mai curând posibil și va aștepta acceptarea prețului corect înainte de a expedia comanda.

 

ARTICOLUL 14. Internet și tehnologii noi


Clientul recunoaște restricțiile și riscurile asociate cu utilizarea internetului sau a altor mijloace prin care este accesibil site-ul web al magazinului. De asemenea, clientul recunoaște riscurile stocării și transmiterii informațiilor în format digital sau electronic. Clientul acceptă faptul că mesajele electronice schimbate și copiile de rezervă realizate de vânzător pot fi utilizate ca probă.

 

ARTICOLUL 15. Forța majoră


Vânzătorul nu poate fi tras la răspundere, contractual sau delictual, în cazul neexecutării temporare sau definitive a obligațiilor sale, dacă aceasta este rezultatul unor cazuri de forță majoră sau evenimente fortuite. Sunt considerate cazuri de forță majoră sau evenimente fortuite, fără a se limita la acestea:

• pierderea totală sau parțială a sistemului informatic sau a bazei de date a vânzătorului, în măsura în care nu poate fi atribuită direct vânzătorului și acesta a luat măsuri rezonabile pentru a preveni astfel de evenimente;

• cutremure;

• incendii;

• inundații;

• pandemii sau epidemii;

• acte de război sau terorism;

• greve declarate sau nu;

• blocaje (lock-out);

• revolte sau tulburări sociale;

• ntreruperi în furnizarea de energie;

• defecțiuni ale rețelei de internet sau ale sistemelor de stocare a datelor;

• decizii sau acte ale unor terți care afectează buna executare a obligațiilor vânzătorului.

 

ARTICOLUL 16. Impreviziunea


Conform art. 1271 din Codul Civil român, dacă din cauza unor circumstanțe imprevizibile obligațiile vânzătorului devin excesiv de oneroase, părțile vor negocia în mod rezonabil pentru adaptarea condițiilor contractuale. În cazul în care nu se ajunge la un acord într-un termen rezonabil, oricare parte poate solicita încetarea contractului fără despăgubiri.

 

ARTICOLUL 17. Rezilierea contractului


În cazul insolvenței clientului sau al unor datorii neachitate, inclusiv din contracte anterioare, vânzătorul are dreptul să suspende executarea obligațiilor sale până la plata integrală a datoriilor. În cazul neexecutării obligațiilor de către client, vânzătorul poate rezilia contractul în detrimentul exclusiv al clientului, fără notificare prealabilă și fără alte compensații, și poate solicita despăgubiri.

 

ARTICOLUL 18. Invaliditatea unor clauze


Posibila invaliditate a unui articol, paragraf sau prevedere din acești termeni nu afectează valabilitatea celorlalte prevederi, cu excepția cazului în care se prevede altfel în text.

 

ARTICOLUL 19. Titluri


Titlurile utilizate în acești termeni au un scop strict orientativ și nu afectează interpretarea dispozițiilor.

 

ARTICOLUL 20. Renunțarea la drepturi


Neexercitarea unui drept de către oricare parte nu constituie o renunțare la acel drept.

 

ARTICOLUL 21. Legea aplicabilă și jurisdicția


Acești termeni sunt guvernați de legislația română. În cazul litigiilor, părțile vor încerca soluționarea prin mediere. Dacă medierea eșuează, competența aparține instanțelor din România, conform reglementărilor aplicabile.

 

ARTICOLUL 22. Contact


Vânzătorul poate fi contactat telefonic sau prin e-mail pentru suport.

Se încarca...